3e prik tegen corona

Beantwoord vraag
Categorie:
0
0

Wie komen daarvoor in aanmerking? Kan je die ook kopen, als je niet in aanmerking zou komen? Dit kan namelijk wel met de griepprik, heb ik begrepen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 12 oktober 2021 14:58
119 Bekeken
Voeg commentaar toe
0
Privé antwoord

Na twee vaccinaties heeft men goede bescherming tegen Covid 19 of corona. Een nieuwe besmetting kan je niet of heel licht ziek maken. Een besmetting werkt zelf als een ‘vaccinatie’ en kan je afweer nog (breder) versterken dan een vaccinatie. Bij ouderen bv. 75 jaar en ouder kan de afweer sneller verminderen dan bij jongeren of mensen die corona doormaakten zonder vaccinatie vooraf. Daarom wordt een 3e prik tegen corona gegeven, te beginnen bij de oudere burgers. Dit wordt boosteren genoemd (booster is Engels en betekent versterken). Dat gaat het beste voor de winter. Maar er werd ook een extra griepgolf verwacht en daarom is wat eerder in oktober / november de griepprik gegeven. Dus kan de 3e prik tegen corona in december vallen voor de oudste groepen. Intussen worden nieuwe vaccins tegen corona ontwikkeld: tegen nieuwe varianten, met een andere weg van werking en het kan zijn dat de volgende prik dus een ander type wordt dan je eerste twee prikken. Men kijkt of het gecombineerd kan worden: tegen griep en covid 19.
Neem je vaccins in overleg met je huisarts, of specialist. Vraag die het toe te dienen. Mensen met ernstige afweerstoornis, zoals zij die een transplantatie van hart, nier, longen ondergingen en behandelingen moeten ondergaan die de afweer sterk beperken zullen van hun specialist eigen adviezen krijgen. Dat geldt ook bij ziekten waar de behandelingen de afweer remmen, bv. bij reuma. (13-10-21) [200122]3

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 13 oktober 2021 09:24
Voeg commentaar toe

Verzend je antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]