3e prik tegen Covid

Categorie:
0
0

Wie komen daarvoor in aanmerking? Kan je die ook kopen, als je niet in aanmerking zou komen? dit kan namelijk wel met de Griepprik, heb ik begrepen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 12 oktober 2021 14:58
45 Bekeken
0
Privé antwoord

Na twee vaccinaties heeft men goede bescherming tegen Covid 19 of corona. Een eventuele besmetting kan je niet of heel licht ziek maken. Een besmetting werkt zelf als een ‘vaccinatie’ en kan je afweer nog (breder) versterken dan een vaccinatie. Bij ouderen bv. 75 jaar en ouder kan de afweer sneller verminderen dan bij jongeren of mensen die corona doormaakten zonder vaccinatie vooraf. Daarom wordt bij hen een 3e prik tegen corona overwogen door de virologen en overheid. Dat zou dan voor de winter moeten zijn. Maar er wordt ook een extra grote griepgolf verwacht en daarom wordt eerder in oktober / november de griepprik gegeven. Dus kan de 3e prik tegen corona wel eens in december vallen voor bepaalde groepen. Intussen worden nieuwe vaccins tegen corona ontwikkeld: tegen nieuwe varianten, met een andere weg van werking en het kan zijn dat de derde prik dus een ander type wordt dan je eerste twee prikken.
Je kan bij de apotheek vragen welk coronavaccin je eventueel kan kopen tegen welke prijs. Maar neem het in goed overleg met je huisarts, of specialist. Vraag die het dan toe te dienen. Mensen met ernstige afweerstoornis, zoals zij die een transplantatie van hart, nier, longen ondergingen en behandelingen moeten ondergaan die de afweer sterk beperken zullen van hun specialist eigen adviezen krijgen. Dat geldt ook bij ziekten waar de behandelingen de afweer remmen, bv. bij reuma. (13-10-21)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 13 oktober 2021 09:24