Binnenshuis vallen

1
0

Ik ben niet sterk. Mijn man is erg groot en zwaar. Hij loopt zeer moeilijk. Wat moet ik doen als hij in huis valt?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 26 juni 2016 21:17
109 Bekeken
1
Privé antwoord

Als je man in huis valt, probeer hem dan niet op te tillen. Blijf kalm, vraag of hij pijn heeft of krijgt. Als het ernstig lijkt, bel je gelijk 112. Je krijgt dan vaak goede telefonische begeleiding. Als ze met de ambulance komen, zet dan vast de deuren op een kier open.
Als je man bewusteloos raakt, blijf je kalm en belt 112. Je doet een kussen onder zijn hoofd, legt een deken over hem heen en kijkt of het huis verder veilig is. Je man kan in zijn val meubels omgetrokken hebben. En als je man – met jou – naar het ziekenhuis moet, kijk dan of vuur, magnetron, wasmachine en droger uit zijn. Let ook op jezelf: neem zo nodig jouw medicijnen ook mee, zodat je geruime tijd bij je man kan zijn. Als je niet meekan, vraag dan iemand die je man kan begeleiden. Soms is er een vrijwilliger in het ziekenhuis die je man wil begeleiden. Vraag er naar. Houd telefoonnummers bij de hand en je telefoon vrij. Je kan dan telefonisch informatie uitwisselen.
Als na rustig kijken je man goed bij kennis is en blijft, kan je vragen of hij pijn heeft, de pijn erger wordt, of hij zich kan bewegen, of iets niet meer kan bewegen. Kijk hoe hij armen en benen beweegt. Als je man denkt op te kunnen staan, houd hem in evenwicht, ondersteun hem een beetje. Laat hem niet op jou leunen om overeind te komen. Anders is er kans dat hij op je valt en dan zijn er mogelijk twee gewonden. Als hij rustig op kan staan zonder veel pijn, kunnen jullie samen kijken of je man zich evengoed als te voren kan bewegen. Uiteraard vertel je de huisarts en zijn mantelzorgers – via het logboek, of telefoon of mail- over de val en de gevolgen er van. Zie ook bij Buitenshuis Vallen. [26-06-16]

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 26 juni 2016 21:18