Corona en adem inhouden

0
0

Iemand zei dat ik bij het te dicht passeren van mensen mijn adem in kan houden om geen corona te krijgen. Hoe zo? Want ik heb COPD.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 19 september 2020 22:13
753 Bekeken
0
Privé antwoord

Altijd geldt dat je niet te dicht bij anderen komt. Dat lukt niet altijd. Dan heb je een mondneuskapje om te helpen. En dan kan even de adem inhouden ook helpen niet besmet te raken. Corona virusdeeltjes komen met de lucht die je inademt in je neus en longen. Als je niet ademt komen ze niet binnen. En je moet ademen. Dus kan je het maar even stoppen. En dat kan helpen het virus niet binnen te krijgen. Ga na hoe lang je de adem kan stoppen tijdens staan, rustig lopen en fietsen, maar dan zonder vooraf een heel diepe ademteug te nemen. Omdat je met die diepe ademteug juist meer virus binnen kan krijgen. Veel mensen kunnen vijf en meer meters stappen – bij fietsen is dat gauw 20 meter - zonder echt benauwd te worden. Dat is voldoende om bij te dicht passeren door mensen geen virusdeeltjes binnen te krijgen.
Als je ziet dat je in een drom mensen komt, haal direct heel diep adem, stop bij die mensen en stap daar vandaan. Oefen dit adem stilhouden, zodat het een automatisme wordt. Ouderen kunnen dit 20 tot 30 seconden volhouden, dan kom je gauw 30 meter weg.
Mensen met longziekten als COPD hebben uiteraard snel moeite met adem inhouden. Je begrijpt dat als je geen vijf meter kan lopen met ingehouden adem, het heel verstandig is groepen mensen te vermijden, boodschappen op een rustig moment of te laten doen of te laten bezorgen. Wie de longmedicijnen goed inhaleert kan meer adem krijgen, en kan dus weer goed adem inhouden bij te dicht langskomen van mensen.
190920

[17-10-21]

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 19 september 2020 22:15