Liftgebruik bij corona

0
0

Er was bericht dat in de lift virusdeeltjes kunnen blijven hangen. Mijn vader moet elke dag een paar keer met de lift op en neer. Wat te doen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 24 september 2020 22:43
703 Bekeken
0
Privé antwoord

Een lift is een kleine ruimte die niet goed geventileerd hoeft te worden (dus waar lucht met virusdeeltjes in zou kunnen blijven hangen).
1) zorg ervoor dat je niets aanraakt in de lift als het kan en ook het indrukken van de etage knop liefst met een bescherming (doekje/handschoen) omdat daar druppeltjes op zouden kunnen zitten die een vorige lift ganger erop heeft gehoest. Was/ontsmet voor de zekerheid je handen als je toch iets hebt aangeraakt nadat je lift bent uitgegaan.
2) zorg er het liefst voor dat je "alleen" (huisgenoot mag natuurlijk mee) in die lift staat. Op 1.5 meter afstand van elkaar staan in een lift is meestal niet mogelijk omdat de liften daarvoor te klein zijn.
Sta je erin met een flat-genoot dan kan zij of hij Corona deeltjes uitademen en in zo een kleine slecht geventileerde ruimte is dat een risico. Als je er toch in staat met anderen, dan kun je altijd voor de zekerheid zelf een mondkapje dragen zodat je geen druppeltjes en zo min mogelijk aerosol deeltje van je mede lift-genoten inademt. zie ook bij: liftgebruik en corona) (250920)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Frans
Anwoord op 25 september 2020 13:06
0
Privé antwoord

Zie de lift als openbaar vervoer (O.V.). Draag dus altijd een mondneuskapje om de kans op inademen van corona-virus, dat blijft hangen, flink te beperken. In een weinig gebruikte grote lift, waar bv. een bed kan, is een masker niet nodig. Als je met iemand daarin gaat, is 1.5 m afstand houden belangrijk. Maar met meer mensen erbij moet het masker toch om mond en neus. Conclusie: een mondneusmasker in elke lift dragen. De knoppen drukken met handschoen, ellenboog of stukje doek, papier tussen vinger en knop. Als je de trap in een gebouw neemt is ook een mondneusmasker dragen verstandig, want anderen kunnen - zwaarder ademend - te dichtbij passeren. Neem anders de tijd, door in een hoekje weg te duiken en anderen te laten passeren. Zie ook bij Liftgebruik en corona 26-09-2020

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anonymous
Anwoord op 26 september 2020 19:33