Corona en strenge regels 1

0
0

Wat wil de overheid met de strenge maatregelen bereiken? Welke zijn niet nodig? Waarom is het RIVM zo belangrijk?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 19 juli 2020 21:35
706 Bekeken
0
Privé antwoord

Iedereen zal eens met corona besmet raken. Als allen tegelijk besmet worden, komt er een enorme toevloed van zwaar zieke mensen, met enorme tekorten aan capaciteit voor zorg, behandeling, beademing, ziekenhuisbedden, medicijnen. En overbelasting van alle zorgbieders. Dat leidt tot meer ziekte en sterfte dan bij een trage verspreiding van corona. Door isolerende maatregelen (‘lock-down’’: anderhalve meter afstand, thuisblijven bij ziekte, koorts, neusloop, droge hoest, uitval van reuk, dragen van neusmondkapjes, handen wassen, geen handen schudden) wordt de piek gladgestreken. En alles wijst dat dit goed lukt. Wel wordt alert opgelet voor een tweede golf tijdens het langzaam opheffen van maatregelen. Zie het ook zo: er zijn meer doden door roken dan door corona. Als alle rokers tegelijk in één maand doodziek worden, lopen systemen stuk en sterven veel mensen voortijdig. We moeten intensieve zorg over het jaar spreiden. De overheid volgt de wetenschappelijke adviezen van een team deskundigen, vooral van het RIVM. Dit instituut bewaakt ons vaccinatiebeleid en raadt de regering over het beleid bij epidemieën en pandemieën. Corona is een nieuw virus met extreem veel problemen, en de overheid vaart op te weinig gegevens. Beleid stelt zij bij voortschrijdend inzicht door groei van kennis. Men weet nu meer dan twee maanden geleden, maar minder dan over twee maanden. 190720.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 19 juli 2020 21:36
0
Privé antwoord

De lock down maatregelen: (minstens anderhalve meter van elkaar, geen lichamelijk contact (handen schudden), thuisblijven bij neusloop, hoestklachten, koorts en wegblijven van werk, uit winkels, hotels, restaurants, met mondneuskapjes bij levensmiddelen halen in de supermarkt. Je kan ook een lichte zonnebril om de ogen te beschermen.
Men wil door sterk spreiden van de besmettingen over de tijd alle last geleidelijk verwerken. Het is als een tunnel waar iedereen doorheen moet. Als iedereen tegelijk door de tunnel gaat krijg je ongelukken. Als men rustig in de rij op zijn beurt wacht, gaat iedereen door de poort, maar uitgesmeerd over een paar jaar. Er is dan tijd om de ziekte te leren kennen, met goede kweektests, behandelingen, en tenslotte bescherming – door inentingen - meer genezingen. Ook moet goed balans worden gevonden tussen gezondheid en economie. Daarom gelden deze regels het minst voor de jongste mensen. Zie verder bij groepsimmuniteit 190720

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 19 juli 2020 21:43