Corona, hoe lang besmettelijk?

0
0

Mijn dochter is positief getest, bleef een maand weg en is weer fit. We zijn drie keer ingeënt. Wanneer mag zij ons bezoeken en knuffelen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 17 september 2020 14:12
715 Bekeken
0
Privé antwoord

Gebruikelijk is dat men enkele dagen na herstel van een verkoudheid niet meer besmettelijk is. Bij griep is dat ook zo. Bij corona kan je voorzichtiger zijn en bv. een week aanhouden. Ook kan je dochter zichzelf testen met testmateriaal van de overheid, of bij een GGD. De zelftest van de overheid is dat de Clinitest, Covid 19 Antigeen Zelf test. Er zijn ook commerciële adressen, waar goede en minder goede van zijn. Als de zelftest positief is, kan je dat door de GGD laten controleren. Als het negatief is gelden voor jullie samen eigenlijk de coronaregels niet meer. NB. Er is een kansje op een fout-negatieve uitkomst. Maar blijf alert, want het is complex. Voor iemand die spontaan van corona herstelt, zijn de regels misschien toch nog nodig. Men moet rekening houden met weer besmet worden, zie corona na corona en de deltavariant wat leidt tot handhaven van isolerend beleid in alle vormen. Het eenvoudigst is de regels van de overheid te volgen, ook al voelt het niet altijd als logisch.
Je spontaan herstelde dochter mag je helpen, eventueel met een mondneusmasker voor de zekerheid, en zeker bij negatieve zelftest; tenzij je artsen anders bepalen. Zij mag in een koor zingen en in het stadion juichen; maar weer niet als zij nog de deltavariant krijgt en kan verspreiden. De overheid blijft zoeken naar de goede regels, die worden soms op proef aangepast. Met corona-app, QR code en vaccinatiebewijzen er bij moet het lukken goed beleid te formuleren. .
. 17-10-2021 / 02-1-2022)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 17 september 2020 14:15