Corona-inenting, wat zelf te doen

0
0

Hoe kan ik mijn inentingen tegen corona regelen

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 4 april 2021 18:40
750 Bekeken
0
Privé antwoord

Mensen helpen de overheid door zelf inentingen tegen corona te regelen voor twee prikken, met minstens 4 weken pauze. Zij die corona doormaakten, volgen toch het hele schema, om afweer tegen nieuwe varianten op te bouwen. Meld dit regelmatig in je kennissenkring en vraag dit te verspreiden.
Met je BSN (Burger Service Nummer) en je lijstje gebruikte medicijnen bij de hand bel je 0800-7070 en hoor of je kan afspreken. Dat hangt af van leeftijd en eventuele kwetsbaarheid. Ben je niet aan de beurt, dan kan je later weer bellen. Soms krijg je toch een afspraak om een opengevallen plek op te vullen. Dit is niet voordringen maar goed gebruik van vaccindoses. Men kan tegelijk voor een tweede persoon afspreken, die eventueel in dezelfde categorie valt, met BSN en medicijnlijst. Je moet de afspraak afzeggen als je klachten hebt, die aan corona doen denken.
Handiger is zelf via www.coronavaccinatie-afspraak.nl af te spreken. Lastig? Vraag dan hulp van een digitale buddy. Want bij bellen moet je soms een uurtje geduld hebben of je moet later terugbellen.
Op je certificaat staat wanneer je welk vaccin (met batchnummer) kreeg. Meld dit de huisarts. Wie na een corona-inenting ziek wordt, meldt dat de huisarts, met het vaccin dat geprikt werd; via je BSN kan ook men er snel achter komen. Een foto op je telefoon is handig.
Hoewel het Astra-Zenica vaccin (AZ-vaccin) heel veilig is, stopte de minister er mee voor jongeren, totdat een raadselachtige fatale complicatie ziekte bij enkele jonge dames met trombose extreem zeldzaam en snel goed behandelbaar werd. Het lijkt erop dat zeer zeldzaam dames op anticonceptie iets meer risico op bloedstolling hebben.
Bij opname voor corona wordt tegenwoordig steeds antistolling-therapie gestart met een ontstekingsremmer; men wordt zo minder ziek. Na het Astra-Zenica vaccin geeft de arts een andere antistolling met antistoffen om het AZ-vaccin-risico weg te nemen. Nogmaals: de kans dat je door AZ-vaccin ziek wordt is heel erg klein. Er is geen reden voor angst. Zo vergeleek iemand dat bij vier uur vliegen de kans op trombose 200-400 keer zo groot is als trombose door het AZ-vaccin. Er zijn deskundigen die vinden dat dit stoppen te voorzichtig is. (04-04-2021) (16-05-21) (02-01-22)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 4 april 2021 18:46