Corona is covid-19 – maskers, vragen

0
0

Welk masker moet ik dragen? Hoe moet ik het dragen? Hoe houd ik de kosten van maskers laag? Beschermen maskers wel echt tegen corona?  

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 11 november 2020 23:42
753 Bekeken
0
Privé antwoord

Kijk naar videofilmpjes over dit gebruik. Een masker over neus, mond en kin verkleint de kans op besmetting met corona; een heel goed masker beschermt meer dan een minder goed masker. Een zakdoek voor je neus en mond helpt ietsje. Wie corona heeft, moet een neus-mond-kin-masker (verder masker) dragen, om verspreiding van corona te beperken. Een masker is niet nodig, als je 1.5 meter bij mensen wegblijft. Bij kans op toch dichtbij contact, bv. in de supermarkt, moet je het dragen. Dus bij elke twijfel dragen. En maskers geven niet het recht om er vrij rond te gaan. Blijf zoveel mogelijk thuis, is de regel, ook met een masker.
Goed gebruik is vereist. Een goedkoop masker over neus, mond, kin beschermt veel beter dan een duur operatiemasker onder je kin. Als je neus vrij boven het masker uitsteekt, is de bescherming beperkt en de verspreiding kan groter zijn dan wanneer je ook de neus achter het masker houdt. Heel goede maskers (zoals FFFP2) zijn duur en bestemd voor de werkers bij covid-19-patiënten in de kliniek of op de intensive care of door huisartsen bij covid 19 patiënten thuis. NB. Covid 19 is corona.
Na enkele uren vervang je het masker. Als je geen ander hebt, draag het oude dan toch uren langer of ga naar huis. Iemand met covid 19 moet thuisblijven. En bij bezoek van huisarts, verpleger, familie ook in huis ook. Na enkele dagen liggen is het virus dood en kan je het weer gebruiken. Handig dus er drie om beurten te dragen. Het virus gaat snel dood als je het masker met de hete bout strijkt. Als het masker geen metaal-strips heeft kan je het in de magnetron verhitten. Blijf erbij, let op dat het niet verbrandt. Zo is hergebruik goedkoper en duurzamer. De maskers zijn weefsels van katoen, cellulose, synthetische vezel. Maskers hebben één tot drie lagen. Stofmaskers – zoals die in de bouw worden gebruikt - in zijn ook geschikt. Samen met andere maatregelen verminderen en verkleinen maskers de kans op besmetting in sterke mate. 100% bescherming lukt niet, maar dit is dan niet erg. Zie verder bij besmetting met corona, dat covid-19 is. (111120)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 11 november 2020 23:43