Corona-mutaties

0
0

Zijn de coronamutaties gevaarlijk en maken die dat de vaccinatie niet meer beschermt?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 20 mei 2021 10:11
864 Bekeken
0
Privé antwoord

De gegeven vaccins blijven goed beschermen. Maar er zijn wel problemen: de antistoffen zakken snel in hoeveelheden, de tweede vaccinatie gaat dat redelijk tegen. De derde vaccinatie geeft ook afweer cellen (T-cellen) die beter en langer werken.
Mutaties zijn veranderingen in de erfelijkheid. Cellen vermeerderen zich door te delen. Bij elke celdeling doet zich soms een storing voor, een mutatie. Vaak sterft de mutant, in de gestoorde cel en wordt opgeruimd. Dat gebeurt ook met oude cellen. Soms blijft de mutant leven en een deel van de mutanten kan zich vermeerderen. Een klein virus is opgebouwd uit enkele eiwitten en kan niet veel muteren. Een groot virus als corona-virus heeft veel eiwitten en kan vaak muteren. Er zijn er al meer dan 50000, het grootste deel sterft direct uit. Er zijn ook dubbele mutaties - die ook nog levensvatbaar zijn - mogelijk. De kans is uiterst klein maar bij miljarden virusdeeltjes loopt het toch op in de getallen. Extreem zeldzaam zijn drie dubbele mutaties. Die doen zich dus meer voor bij een grote pandemie dan bij een goed ingedamde pandemie.
Enkele meervoudige levensvatbare mutaties doen zich voor bij corona: de Britse variant (delta zomer 2021), de Zuid Afrikaanse variant (de omicron (november 2021), die van Brazilië zette niet door en er zullen er nog wel enkele komen. Tot nu toe blijken ze alle door de bestaande vaccinaties goed te worden geremd. Toch wordt gekeken naar vaccin-variaties die ook de gevaarlijke mutanten in de toekomst goed blijven bestrijden. De vaccin-deskundigen proberen zo proactief terugkeer van de pandemie te voorkomen. (20-05-21)(20-08-21)(110222)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 20 mei 2021 10:12