Coronatesten.

Answer Question
0
0

Er is verwarring over het testen op coronavirus. Toch wil ik me laten testen. Hoe zit dit? En hoe zit het met verdwijnende antistoffen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 23 augustus 2020 21:24
9 Bekeken
Voeg commentaar toe
0
Privé antwoord

Er zijn twee soorten tests. De PCR-test en de bloedtest of serologische test.
Bij de PCR-test is een directe virustest. Met een lange wattenstaaf wordt achter uit je neus of mond, hoog in de keel, slijm afgenomen en gebruikt om het virus direct aan te tonen. Het wordt ook keeluitstrijk genoemd. De test moet goed afgenomen worden. Zet je schrap, sommigen vinden deze afname onaangenaam. Bij goede tests kan een goed groot lab na zes werkuren melden: positief of negatief. Positief betekent dat het virus bij jou is aangetoond. Als het virus niet is aangetoond is er een kansje dat er toch coronavirus is, maar de test is technisch mislukt. En wie vandaag goed negatief test, kan de volgende dag al corona krijgen, bv. zonder mondkapje in een heel drukke winkel.
Serologische test, is een indirecte test: Tijdens de corona-infectie maakt je lichaam antistoffen in enkele weken. Die ruimen het virus op en zorgen voor genezing. Men kan de ziekte heel licht doormaken, maar je kan er ook doodziek worden voordat je voldoende antistoffen hebt gemaakt.
Men meldt gebruikelijke problemen met deze tests. Toch is het erg nuttig te testen om te weten wie coronavirus heeft, er ziek van is, er niet ziek van is, en wie ervan genezen is. Dit is vooral belangrijk om te weten hoe het virus zich in groepen verspreidt. Er zijn verschillende soorten antistoffen die je lichaam maakt. Ongebruikelijk is dat na enkele maanden de antistoffen bij coronavirus weer ‘’weg’’ kunnen zijn. Er is aangetoond dat je bij een nieuwe besmetting met coronavirus niet weer ziek wordt. Heel gewoon is namelijk dat dan geheugencellen heel snel (binnen een dag of drie) voldoende antistoffen laten produceren, zodat je niet meer of maar licht ziek wordt. Je bent dan niet meer besmettelijk. In je lijf circuleren veel geheugencellen tegen veel ziekten die je doormaakte: mazelen, verkoudheden, diarree, 230820

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 23 augustus 2020 21:26
Voeg commentaar toe

Verzend je antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]