Digid problemen

0
0

Ik bel voor mijn derde prik tegen corona (booster), maar de telefoon is uren overbelast. Met Digid gaat het sneller, maar ik heb geen Digid. Wat kan ik doen? Ik voel me gediscrimineerd

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 4 december 2021 18:22
428 Bekeken
0
Privé antwoord

Steeds meer zaken worden per internet geregeld, en ook de overheden overleggen via DigiD op een beveiligde manier met burgers over belasting, aanslagen, uitkeringen e.m.. En dit zal in de toekomst uitbreiden. Er is wel bepaald dat de overheden en bedrijven de mogelijkheden van papier, brief, bezoek, telefoon moeten openhouden voor mensen zonder internet, maar dat werkt steeds trager en soms niet. Toch zal ongeveer een kwart van de mensen - vooral de hulpbehoevende mensen - computers en internet te lastig vinden. Ze worden dan digibeet genoemd. Dit is geen scheldwoord, maar geeft aan dat men niet met internet om kan gaan.
En internet blijft zich ontwikkelen en velen raken steeds meer achter en raken verstrikt in regels bij het internetten. Ouderen maakten pas laat in hun leven met de computer kennis en zullen het niet zo goed leren als de jongeren die er al op school mee werken. En de achterstand groeit. Je kan het zien als een handicap, die blijft en toeneemt.
Ooit had niemand telefoon; die telefoon is eens begonnen. Vóór die tijd werkte men met briefjes en boodschappers. Dan kwam een kind van tien de dokter vragen bij zijn zieke moeder te komen. Nu belt haast elke patiënt zelf de dokter.
Daarom is het gewoon nodig dat je er toch zoveel mogelijk gebruik van maakt, ook als digibeet. Door je buddy dit te laten regelen.
Zoek dus een digitale hulp of buddy (zie buddy) die voor jou je eigen DigiD kan regelen en vraag dan gelijk enkele dingen te regelen, bv. de booster prik tegen corona. Daarvoor zijn identiteitsgegevens nodig, zoals je burger-service-nummer. Leer in eigen tempo voor jezelf DigiD te gebruiken, maar als dat niet lukt, vraag dan telkens je buddy om je DigiD zaken voor je te regelen. (041221 - 030222)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 4 december 2021 18:23