Dreigbrieven

Beantwoord vraag
0
0

Vraag. Ik kreeg een verkeerde rekening, nu een dreigbrief, dat de deurwaarder beslag gaat leggen en wordt zo gedwongen mijn bankgegevens af te geven. Wat te doen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 1 december 2014 14:48
341 Bekeken
Voeg commentaar toe
0
Privé antwoord

We gaan er van uit dat je beslist geen betaling hoeft te doen.
Veel mensen worden opgelicht met rare rekeningen. Criminelen maken bewust bang met intimiderende telefoons en brieven. Ze slagen het beste bij mensen die snel van slag zijn. Door hoge leeftijd, ziekte, vergeetachtigheid of een angstige aard. Ze voeren de druk op door ook te eisen dat iets heel snel moet gebeuren. Blijf rustig en vraag de eiser om alles schriftelijk aan te tonen. Vraag niets meer en herhaal je vraag, desnoods tien keer. Blijf vriendelijk.
Bespreek met een vertrouweling, je kind, buurman hoe je dit verder regelt. Overleg met je bank of zelfs de wijkagent. Handel alleen in overleg met je rechtsbijstandsverzekering als je die hebt. Soms is niets doen genoeg. Bij herhaling vraag je tijd om ‘het uit te zoeken’. Nogmaals: overleg uitsluitend schriftelijk met de eiser. Verwijs naar de politie als men blijft bellen dat jij nu iets moet doen wat niet in de haak is. Een deurwaarder treedt pas op als er een rechterlijk bevel is, dus na een rechtszaak. Deurwaarders en incassobureaus zijn dus niet gelijk, ook als ze vanuit hetzelfde bedrijf werken. Zij horen duidelijk schriftelijk aan te geven of ze je waarschuwen of een vonnis uitvoeren.
Geef geen enkel gegeven door. Zij moeten alles bewijzen, en dus jouw naam, adres, handtekening op de 'bestellingsorder' aantonen. Zeg wel dat de incassopersoon een brief van je kan krijgen. In die brief stel je dat het incassobureau door de opdrachtgever verkeerd is ingelicht. 15-10-21

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 15 oktober 2021 22:32
Voeg commentaar toe

Verzend je antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]