Goed de neus druppelen

0
0

Mijn man heeft veel neusslijm en hoe meer ik druppel, hoe meer slijm er komt. Wat te doen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 26 juni 2016 21:42
1376 Bekeken
0
Privé antwoord

Bespreek dit met je huisarts. En ga vast het volgende na. Druppel je niet te veel? Niet te vaak? Druppel xylometazoline 1/1000 (= Otrivine) niet te lang, niet te vaak, niet te veel. Het is handiger de 1/2000 (kindervorm) te gebruiken. Eventueel verdun je de xylometazoline 1/1000 (voor volwassenen) één op één met zilt water (kopje water, mespuntje zout, mengen). Neusdruppels hoeven niet steriel te zijn, dat is de neus ook niet. Voor het neus-druppelen haal je je neus goed op. Druk de neusvleugel rechts tegen het middenschot. En snif daarna flink naar binnen door de linker neusgang. Slijm mag je doorslikken. Dat komt in je maag en wordt daar verteerd. Zo worden nog beter antistoffen tegen het virus gemaakt. Daarna druk je links dicht en snuift flink naar binnen door de rechterneusgang. Eventueel slijm slikken.
Uitleg: Je neusgangen lopen – als je rechtop zit - vooral horizontaal van je neuspunt naar achter in je keel tussen je oren. De neusgang gaat dus niet naar boven, want veel mensen denken. Houd je hoofd dus recht, kin ietsje omhoog. Doe één druppel een cm diep in één neusgang, je drukt de andere kant dicht, en snuift zachtjes naar binnen. De druppel verspreidt zich zo naar de nauwste delen van die neusgang. Daarna doe je dit aan de andere kant. Binnen vijf minuten moet het ademen makkelijker zijn met minder neusslijm. Xylometazoline kan je tot een week tot vier keer per dag gebruiken. Daarna moet je het ongeveer een week staken om het slijmvlies van de neus te laten herstellen. Als dit niet helpt is overleg met de arts nodig. Misschien is een neusspray inhalatie steroïde nodig. Dat wordt vaak een of twee keer per dag gebruikt, gedurende weken tot maanden. Een inhalatie steroïde voor de neus is geschikt voor chronisch gebruik, maar dit bepaalt je dokter.
Werking: xylometazoline doet het slijmvlies van de neus snel slinken, waardoor je gemakkelijker door de neus kunt ademen. Het werkt 4 – 6 uren. Als het niet of veel korter werkt, moet je de huisarts om advies vragen.
Neusspray: dit kan in de plaats van de neusdruppel komen. Houd ook de spray horizontaal met het puntje van de spray een cm diep in je neusgang (horizontaal, kin ietsje omhoog) en druk één keer in. Snuif dan zachtjes naar binnen.
Varianten: xylometazoline is ook bekend onder de Otrivine. Het is beter geen toevoegingen (als eucalyptus of homeopathische stofjes) te gebruiken.
Opgepast: het is fout om weken en maanden xylometazoline in de neus toe te passen. Gebruik het een week, en daarna een week niet. Dan eventueel weer een week, etc. [19-08-2019] (26-01-2022

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 26 juni 2016 21:43