Hoe goed beschermt vaccinatie tegen corona

0
0

Er zijn veel bezwaren tegen corona na de inenting. Hoe goed beschermt het coronavaccin?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 20 mei 2021 09:20
851 Bekeken
0
Privé antwoord

De corona-vaccins die in Nederland worden gegeven, zijn goed. Twee weken na de eerste prik heb je al afweer en word je niet meer ernstig ziek bij een flinke besmetting. Je hebt dan heel weinig kans op opname, en nauwelijks verblijf op een intensive care. Dit gunstig effect wordt versterkt met de tweede prik, die na minstens drie weken komt. Maar weken later lijkt nog beter te helpen. Uit breed onderzoek blijkt het niet vereist dat de prikken van hetzelfde merk moeten zijn. Mensen die vroeger zonder inenting corona doormaakten, zullen van de vaccinatie ook baat hebben, doordat hun afweer beter wordt door verbreding. Bij hen lijkt één prik te volstaan.
Een nieuwe besmetting zal na de inenting(en) niet ziek maken, omdat het virus direct wordt vernietigd. Enkele virusbrokjes kunnen nog wel met een test worden aangetoond, maar zijn niet levensvatbaar. Ze kunnen wel leiden tot een vals positieve test, maar die virusdeeltjes maken niet meer ziek. Elke nieuwe besmetting en inenting leidt tot verder versterken van je afweer. Zonder nieuwe besmetting neem de afweer in de loop van (vele) jaren af. Dan nog werkt je afweer, want herinneringscellen blijven tientallen jaren rondgaan en zorgen b.v. in twee dagen voor voldoende antistoffen bij een besmetting.
Eenmaal ingeënt kan je anderen nog wel maar minder besmetten, zodat die ziek kunnen worden. Het nut van neusmondmaskers wordt dan minder.
De deltavariant van de zomer 2021 gooide roet in het eten. Zie bij deltavariant. Hiertegen blijken de toegepaste inentingen minder dekkend te werken. Dat werd nog verder vergroot door de zeer besmettelijke omicron versterkt. Een ingeënt persoon kan toch ziek worden, of als drager virus verspreiden, maar door drie vaccinaties is die kans klein. Dit betekent dat we door moeten gaan met vaccineren terwijl bestudeerd wordt hoe de vaccins aan te passen. (20-05-21) (21-08-21) (130222)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 20 mei 2021 09:20