Hoe help ik iemand opstaan

0
0

Hoe help ik iemand opstaan van een stoel zonder dat ik mijn rug belast?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 29 december 2014 16:43
1262 Bekeken
0
Privé antwoord

Vraag een fysiotherapeut of ergotherapeut aan huis te komen om het jullie samen te leren. Eventueel zijn hulpmiddelen nodig. Bijvoorbeeld een staf om haar zich aan op te laten trekken. Pas op dat deze niet slingert zodat je er over kan struikelen. Kijk of er you tube filmpjes zijn. En anders probeer je het volgende; het liefst met een sterke hulp als reserve.
Sta rechtop voor je vrouw in de rolstoel. Indien je rechts bent, is je rechterarm het sterkst en geldt het volgende. Steun met je linker hand op je linker-bovenbeen. Plaats de rechtervoet tussen haar voeten. Grijp elkaar stevig bij de hand: haar rechterhand in je rechterhand. Terwijl zij opstaat, steun en trek je haar overeind tot ze rechtop staat. Let op dat jullie krachten samen moeten werken. Je vrouw kan niet alleen opstaan en je kan haar niet alleen tot staan tillen. Houd je rug zo recht mogelijk. je vrouw moet zich meer voorover buigen om overeind te komen. Zodra ze staat moet ze haar rug recht houden.
Indien je linkshandig zou zijn, gaat het andersom. Dan steunt je rechterhand op je rechterbovenbeen, komt je linkervoet tussen haar voeten. Grijpt je met je linkerhand haar rechterhand en trekt samen haar op tot staan. (01012023)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 30 december 2014 22:00