Lange nagels

Categorie:
0
0

De nagels van mijn invalide moeder zijn lang en ze krabt haar huid open. Een manicure is lastig te regelen en ook duur. Heb je suggesties?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 10 juli 2014 16:56
1348 Bekeken
0
Privé antwoord

Kijk goed naar de nagels van je moeder. Zijn ze in orde? De vingernagels zijn vrij eenvoudig te verzorgen. Bij de teennagels is er vaak schimmelgroei met verkleuring en verdikking (kalknagels). Je kan je de huisarts er naar kijken. De behandeling met schimmelwerende middelen duurt lang, is weinig effectief en zelden nodig.
Voor het knippen kan je de nagels zacht maken door het minutenlang in water met bv. een vloeibaar wasmiddel te weken. Ook kan je de voetnagels in natuurazijn een kwartiertje weken (in een voetbad of door een lap dat in azijn is gedrenkt om de tenen te leggen). Er zijn elektrische apparaatjes waar je met draaiende vijltjes de nagels veilig kan vijlen en frezen. De kosten haal je er in enkele maanden uit. Maak en houd alles droog bij het werken met dit elektrische apparaat. Doe het elke week op een bepaald tijdstip. Zo blijven de nagels kort, de randen zonder scherpe punten. De huid kan je met crème zacht houden en bedekken met katoen. Bij een blouse met lange mouwen kan wrijven het krabben vervangen. Maak er een leuk half uurtje van. Nagelverzorging vindt men prettig. Uiteraard kan je de kunst afkijken door enkele keren een manicure of pedicure het werk te laten doen. Zo kan je rustig de vingers en voeten van je moeder verzorgen [09-05-15] (10-12-2022)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 10 juli 2014 17:12