Medische kerngegevens, crisiskaart

Beantwoord vraag
0
0

Hoe noteer ik mijn medische gegevens in mijn crisiskaart?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 7 november 2021 22:50
104 Bekeken
Voeg commentaar toe
0
Privé antwoord

Doel: op een vel papier staan al je medische kerngegevens getypt, zodat in crisis de artsen direct goed kunnen onderzoeken. Op één vel dik papier typ je samen met je buddy (zie: buddy) jouw belangrijke punten. Het begint met: Medische kerngegevens van je naam, geboortedatum, BSN burgerservicenummer. En ''vertrouwelijk'' duidelijk bij. Dateren. Onderaan zet je je naam, en die van je buddy. Print het uit. Teken het en je buddy tekent voor gelezen.
Dan volgen je klachten en je diagnoses, liefst niet meer dan vijf. Noteer niet alle gegevens want dat kan het verwarren. Het belangrijkste eerst: bv. hart met ritmestoornis, ernstig longziek door roken, chemokuur, zeldzame erfelijke ziekte, aangetoonde allergie voor een bepaalde stof. De mogelijk acute problemen eerst (epilepsie, diabetes type I). Dan je belangrijke medicijnen: elk middel één regel, met dosis, hoe vaak per dag. De lengte van die therapiekolom toont hoeveel zorg je krijgt. Dan naam en telefoon van je huisarts, specialist, apotheek, ziekenhuis, ziekte-verzekeringsnummer en of je de premie hebt betaald. Waar mogelijk ook het mailadres. Meld als je niet verzekerd bent. Dan kan passende hulp worden geregeld. Denk ook aan je inentingen. Een regel over je overtuiging: islam, agnost, en of je euthanasieverklaring bij de huisarts is. Zo nodig in het Engels, aan de achterkant. Uitleg: Wie in een acute stress is (aangereden op straat, ijlende koorts, bewusteloos) kan niet meer goed denken, onthouden, weergeven. Dan is je crisiskaart nuttig.
Je buddy (zie buddy) is je vertrouwenspersoon, die je gegevens alleen in jouw belang bekend maakt. Stel daarom deze crisiskaart met je buddy op, inclusief dateren, printen, ondertekenen, op haar of zijn telefoon fotograferen. De buddy neemt het dan op de eigen smartphone. Als je bewusteloos zou zijn, belt men van jouw vel papier je buddy om vlot te overleggen, familie te berichten en zo te laten helpen. Dan zal je behandeling en je zorg zo goed mogelijk gaan. Want je helpers zijn weinig tijd kwijt met het zoeken naar je gegevens, omdat dan enkele onderzoeken niet meer nodig zijn. Dateer en print je noodplan uit onderteken die verklaring. Houd het altijd bij je. Houd het bij, noteer elke belangrijke verandering, print, dateer en teken het opnieuw. Verzoek: meld via de website zorgweetjes.com eventuele verbeteringen, dank. (150122).

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 7 november 2021 22:51
Voeg commentaar toe

Verzend je antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]