Meer ziekte na corona

0
0

Er wordt gemeld dat corona bij ons in Nederland afneemt en toch zijn er veel mensen grieperig en verkouden. Hoe komt dit?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 22 december 2022 20:59
19 Bekeken
0
Privé antwoord

Dat komt door inhalen van andere ziektes. Tijdens de corona-pandemie is streng van elkaar isoleren (mondneuskapjes, thuis blijven, geen grote menigten) toegepast en daarna zijn achter elkaar steeds betere vaccinaties gekomen, die ook tegen nieuwe coronavarianten werkten. Velen maakten toch corona door, maar veel milder dan bij de eerste patiënten (delta variant, geen vaccinaties). In het ziekenhuis komen nu vooral mensen die niet of te weinig gevaccineerd zijn. De beste afweer lijkt te komen van alle vaccinaties plus de ziekte corona doormaken. Dit is geheel volgens verwachting.
Ook konden door de strenge isolatie in corona-tijd andere ziektes niet goed rondgaan. Maar nu men weer intensiever met elkaar omgaat - worden de verkoudheidsvirussen weer snel verspreid, van persoon op persoon. Daarom dat mensen nu (december 2022) flink verkouden zijn, hoesten en zich niet lekker voelen. Dit geldt ook mensen die tegen griep goed gevaccineerd zijn, maar nog geen afweer hebben opgebouwd tegen die andere ziekten. We spreken van inhalen van ziekte, - op alle vlakken: grieperig beeld, opnames, verkouden, hoesten. Zij die tegen griep en pneumokokken zijn ingeënt hebben betere bescherming. Bescherming uit zich door het uitblijven van ernstige griep en ernstige verkoudheid. Kortom: hoe meer je als senior ingeënt bent, hoe minder je corona krijgt, maar na het opheffen van isolatiemaatregelen zie je de bekende verkoudheden weer terugkomen. Maar ze zijn zelden ernstig, terwijl Covid 19 nog wel voorkomt , maar dan in lichte mate. (22-12-2022)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 22 december 2022 21:12