ouders helpen vanuit het buitenland

Beantwoord vraag
Categorie:
0
0

Ik woon en werk in het buitenland en kan mijn bejaarde ouders niet helpen als ze het hard nodig hebben. Wat zijn de mogelijkheden?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 10 januari 2015 15:19
1136 Bekeken
Voeg commentaar toe
0
Privé antwoord

Belangrijk is goede effectieve contacten te leggen en te onderhouden. Tegenwoordig kan veel dagelijks digitaal gedaan worden: email, internet, telefoon, skype. Maak een lijst van belangrijke zorgvragen, nu en welke in de komende jaren er bij kunnen komen. Bovenaan wat er bij acute ziekte, ongeval moet gebeuren (noteer het deelnamenummer van de ziektekostenverzekeraar). En wat zijn de eigen mogelijkheden van je ouders: lichamelijk, geestelijk, behuizing, financieel, sociaal. Zijn er actieve kennissen? Zorg voor goed contact met de huisarts en haar/zijn team, met de wijkverpleegkundige. Kortom, leg een goed netwerk aan rond je ouders, waarbij ook buren en vrijwilligers je mailadres hebben, en met een SMS kunnen aangeven dat er een mail is.
Het organiseren van hulp kan lastig zijn, als de zorgbehoefte sterk toeneemt, bij chronische ziekte, bedlegerigheid, begeleiding bij bewegen wegens invaliditeit; ook als je tijdelijk in de woonplaats van je ouders bent. Denk dan aan grote maatregelen: kunnen en willen je ouders naar jou toe komen in het buitenland. Dit heeft veel consequenties en vaak willen ze gewoon niet in den vreemde wonen, buiten hun buurtje. Maatwerk is nodig maar lastig te realiseren en dan moet je rigoureus durven denken. Een ‘uitruil’ van ouderenzorg is een uiterste zeldzame mogelijkheid: iemand die bij je ouders woont, en zelf ouders in jouw woonplaats heeft, zorgt voor je ouders. En jij zorgt voor de ouders van die persoon. Zo iemand is haast niet te vinden, maar tussen grote steden (Amsterdam, New York) is dat voorstelbaar. Eerder is er kans dat je ouders opgenomen worden in een verzorgingshuis waar je ook goed contact mee moet hebben.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 10 januari 2015 15:20
Wij hebben gelezen over computers die ouderen kunnen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Is er een soort lijstje beschikbaar waarin de belangrijkste staan? Mijn dank. Zorgzaam typje
(unknown at 9 februari 2015 22:56)
Voeg commentaar toe

Verzend je antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]