Overgewicht, afvallen

0
0

Ik ben veel te zwaar en kan niet veel bewegen. Ik heb het vaak geprobeerd maar heb te weinig wilskracht. Hoe kan ik toch afvallen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 10 oktober 2015 23:22
953 Bekeken
0
Privé antwoord

Dit is een duivels probleem, moeilijk op te lossen met als kernantwoord: veel minder eten. Wilskracht alleen helpt niet, bij wilskrachtige mensen mislukt het ook wel. Zoek je een groep op waar men elkaar over moeilijke momenten en terugval heen helpt. Help dus ook anderen. Blijf jaren in die groep.
Hoe zwaarder je wordt, hoe minder je beweegt, hoe meer hulp je nodig hebt. Ons lichaam is een zuinige machine. Je raakt een ons vet kwijt als je 1000 calorieën uitspaart. Op een boterham kan je tien km fietsen of wandelen. Als het lichaam niet beweegt is nog geen 1500 kcal nodig om in stand te blijven. Wie echt wil afvallen moet hongeren en bv 1000 calorieën per dag nemen gedurende bv. een (half) jaar. Volg de adviezen van een strenge diëtist. Als je heel erg zwaar bent – dan ben je ziek – start je bij je huisarts. Het begin gaat het moeilijkst. De taak is minder eten en meer bewegen. Zoek steun bij professionals en lotgenoten, die In groepen elkaar helpen resultaat te boeken en vast te houden. Pas na weken went je lijf aan weinig voedsel; een beetje wordt dan voldoende. Dan krijg je weer een (licht) gevoel van verzadiging bij een kleine maaltijd. Dit ‘caloriearm’ dieet is vaak jouw ‘gewoon’ dieet en geldt dan voor de rest van je leven. Beweeg altijd ruim een half uur per dag (zie tips voor bewegen). Noteer wat je eet en drinkt, zorg voor groente en fruit, die ook het voordeel hebben zoutarm te zijn. Je beweegt je gemakkelijker, bent zelfstandiger en bent gemakkelijker te helpen. Ook je brein werkt beter. De kosten van een nieuwe garderobe – die je goed zal staan – haal je uit de besparing op je voeding. Lastig is het bewaren van een goed humeur, terwijl je steeds een beetje honger hebt. Succes toegewenst. (11.10.15)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 10 oktober 2015 23:23