Sleutelvriend

0
0

Mijn buurman lag twee dagen met een gebroken been, heel alleen, voordat men de deur openbrak. Hoe is zoiets te voorkomen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 23 juli 2015 21:54
1166 Bekeken
0
Privé antwoord

Met een sleutelvriend. Dat is iemand die jouw huissleutel heeft en bereikt kan worden om in een half uur je huis binnen te komen. Je sleutelvriend of sleutelvriendin moet in je buurt wonen. Hij of zij weet van jou hoe het dagelijks met je gaat. Dat kan met een mailtje, een sms’je, of een telefoontje. Als je het vergeet, kan je sleutelvriend jou bellen. Als je niet reageert, komt hij naar je toe en kijkt in je woning of er iets mis is. Als je zoon in het buitenland woont, mail hem dan dagelijks. Op een dag zonder bericht kan hij jou en je sleutelvriend bellen om na te gaan of er iets mis is. Af en toe is het loos alarm, wat als een test moet worden opgevat.
Belangrijk is jouw vertrouwen in je sleutelvriend. Veel alleenstaanden zijn hier te terughoudend in. De helft van de alleenstaande senioren heeft geen sleutelvriend. Wie echt hulpbehoevend is, moet toch een oplossing zoeken. Alleenstaanden zijn eigenlijk verplicht een sleutelvriend te vinden. Overleg met hulpverlenende instanties of hier een oplossing voor is. Er bestaan vrijwilligers en professionele diensten die deze taak op zich nemen. Ze zijn gebonden aan geheimhouding. Dit werk is niet de taak van de huisarts of de wijkverpleegkundige. (23-07-15) (12-05-2021)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 23 juli 2015 21:55