Verslonzen

2
0

Mijn vader wordt steeds slordiger met zijn kleding, uiterlijk en hygiëne. Hij heeft genoeg inkomen en kleren maar lijkt een vagebond en is niet voor rede vatbaar. Wat te doen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 19 december 2021 22:06
555 Bekeken
1
Privé antwoord

Vader is kennelijk gezond en woont mogelijk alleen? En jij komt hem bezoeken en helpen? En kan hem niet overtuigen. De mening van de omgeving kan hem echt niet schelen? Er zijn verschillende suggesties, hier zijn enkele manieren. Suggesties van lezers zijn welkom.
Probeer het prettig te houden. Bekijk met hem oude foto’s en wijs hoe goed hij er toen opstond. Wat vindt hij leuk? Wat vindt hij fijn? Vraag hem eens je uit te nodigen om ergens iets te zien of te eten. En als hij erop ingaat, ga dan netjes gekleed er op uit en zie hoe hij reageert. Vraag hem wel eerst wat nette kleren aan te doen. En stel een keer erop eens voor zijn haar te laten knippen, als het gewassen is. Eventueel probeer je hem te knippen. Geef dus verzorgende aandacht. Kijk wat hij waardeert: een wandeling, kijken in een museum, een goed gesprek, de bioscoop of een high tea, etc. Als hij niet wil, probeer het dan met zachte aandrang. Het kost tijd en aandacht, maar als het lukt is het de moeite zeer waard. Maar kijk ook of er tekenen zijn van geestelijke achteruitgang, uitdoven van de geest, eventueel dementie. Een specialistisch (geriatrisch) onderzoek zou dan zinvol zijn. We vernemen graag oplossingen die anderen hebben gevonden. (19-12-21)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 19 december 2021 22:07