Wespen plaag

0
0

Mijn invalide moeder heeft last van een wespennest in de spouw. Ze heeft geen geld om het te laten verwijderen. Wat te doen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Gevraagd op 27 september 2020 21:08
828 Bekeken
0
Privé antwoord

Wespen zijn nuttig. Met rust gelaten steken ze je niet. Maar bij gevaar gaan ze je te lijf om je te verjagen of te steken om zo de kolonie te beschermen. Een wespensteek is pijnlijk en soms erg gevaarlijk. Het is lastig de wespen met hun nest veilig te verplaatsen. Overleg met www.wespenstichting.nl. Je kan met moeders gemeente overleggen of de woningbouwvereniging. Dan komen gecertificeerde verdelgers – mogelijk voor haar rekening – het werk doen. Als het niet lukt, (duurt te lang of is te duur) kan het volgende overwegen; voor eigen risico en rekening.
Het is een heel vervelende manier, maar het is kiezen tussen je moeder of die wespen. Zoek de gaten waar de wespen uit komen. Doe een lege stofzuigerzak in de goed werkende stofzuiger. Pak jezelf in zodat de kans dat je gestoken wordt erg klein is. Zet de stofzuiger hard aan. Steek de ronde opening van de stofzuigerslang nabij of in de spleet waar ze uitkomen. Het geruis en de sterke luchtstrook maken dat de wespen op het gevaar af vliegen en de zak in worden gezogen. Je hoort dit als een ratelend geluid. Doe dit een tijdje tot het ratelen weg is. Dan is aan te nemen dat het nest leeg is. Met handschoenen kan je de zak uit de stofzuiger halen en de wespen pletten. Alles doe je dan in de goed te sluiten vuilniscontainer van de gemeente. De kolonie zal niet meer levensvatbaar zijn. In de winter kan je kijken hoe je herhaling kan voorkomen. Haal het lege nest weg. Vraag: zend een beter idee in als je die hebt. Bij bijen kan je een imker vragen de koningin met het nest te verhuizen 27-09-20 07-06-2022

Gemarkeerd als spam
Geschreven door
Anwoord op 27 september 2020 21:09