Veel gestelde vragen

Ik vind het lettertype te klein, kan ik dit veranderen?
De meeste webbrowsers hebben de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de beeldgrootte aan te passen. De website is zo ontworpen dat deze rekening houdt met een ander beeldformaat, zo kunt je ook op je tablet deze website heel goed gebruiken. Hieronder de voornaamste browsers en hun aanpassingsmogelijkheid:

  • Chrome en Firefox; ga in de rechter bovenhoek naar de Aanpassingsknop (3 liggende streepjes). Ga, na op de knop geklikt te hebben, naar Zoom en klik op de +.
  • Internet Explorer; klik rechtsonder in het Internet Explorer-scherm op de pijl naast de knop Zoomniveau wijzigenAfbeelding van de knop Zoomniveau wijzigen.

Kan ik ook zoeken op andere termen dan alleen rubrieken?
Ja, je kunt ook proberen te zoeken op termen die dichtbij het onderwerp liggen. Voorbeeld: U zoekt naar steunkousen, dan kunt ook op spataderen, huid e.d. zoeken.

vragen

Kan ik ook op  verschillende termen te gelijk zoeken?
Ja, je vindt boven iedere rubriek een 4-tal zoekmogelijkheden die je kunt selecteren. Als je die instelt en op ‘zoeken’ drukt worden alle berichten doorzocht op die termen.

drei streepjesIk zie in de blauwe menubalk alleen 3 liggende streepjes, hoe kom ik in het menu?
Ga met de muis of de vinger naar de 3 liggende streepjes en klik of tik daarop, nu opent zich daar het menu. U zult dit vooral tegen komen als u zorgweetjes.com op uw telefoon, tablet of netbook gebruikt.

Kan ik zelf ook een vraag stellen? Of een zorg-tip geven? 
Jazeker, onder iedere rubriek heb je de mogelijkheid om anoniem een nieuwe vraag te stellen of zorg-tip te geven. Deze vraag en deze tip wordt eerst bekeken door de kerngroep. En wordt een goed antwoord bij gezocht (zie afbeelding hierboven), eventueel een goede vraag bij de zorg-tip gemaakt. Een vraag zonder antwoord is rood, een vraag inclusief antwoord is groen. Als de kerngroep de vraag en het antwoord goed vindt, komt het als nieuw of bijgesteld zorgweetje in het open domein van deze website. Het is zo voor iedereen beschikbaar.

stel een vraag

Moet ik aangemeld zijn alvorens ik een vraag kan stellen of een antwoord kan insturen?
Je hoeft je niet aan te melden om een vraag te stellen of commentaar te geven, je kunt je vraag en of tip anoniem indienen. Vul een fictieve naam in of sla het vakje nicknaam of e-mail over. Wij houden ons wel het recht voor om niet relevante vragen niet te publiceren.

Mocht u na het lezen van de antwoorden toch nog vragen hebben dan kunt u uw vraag stellen op het formulier op de pagina Contact.